Ablak, ajtó javítás felújítás

Ajto ablak felújítás

Egyre többen döntenek úgy, hogy megőrzik lakásuk hangulatát, eredeti állapotát, azzal, hogy nem cserélik le új típusú fa vagy műanyag ablakra.

Az ablakok, bejárati ajtók szigetelőképességének javítása nem csak ablak csere révén oldható meg. Pénzt takaríthat meg, ha az egyébként jó állapotú fa ablakot, ajtót felújíttatja. Az ablak javítás hosszú távon hozzájárul lakásának, házának takarékosabbá, komfortosabbá tételéhez.

Az ablakjavítás lehetőségei:

A hibás záródás oka a sokszor lefestett, nehezen és hibásan működő vasalat, mely nem szorítja megfelelően a tokhoz a szárnyat. Ez a probléma a kiszerelés után, a rárakódott festék eltávolításával és a forgópontok olajozásával általában orvosolható. Az ablak javítás során a szárnyakról és a tokról is el kell távolítani a festéket, és újrailleszteni a záró felületeket. A tökéletes záródás érdekében gumiszigeteléssel kell ellátni a réseket. A régi ablaküveget (megfelelő fogadóhely kialakítása után) új, korszerű szigetelőképességű üvegre kell cserélni.

Csak akkor végezhető el az ajtó vagy ablakjavítás, ha a fa nincs elkorhadva és nem túlságosan vetemedett, de mindenképen megéri, hogy megvizsgáltassa és számításba vegye a felújítás lehetőségét, mielőtt az ablakcsere mellett dönt.

Az ablakfelújítás ablak javítás nem lehet teljes a kilincsek eredeti funkcionális és esztétikai megjelenésének visszaadása nélkül. Igyekszünk a törött meghibásodott kilincseket, zsanérokat, zárakat, a gyártók által használt eredetire cserélni. A régi redőnyöket eredeti technológiával javítani felújítani. 

Kattintson ide, és bővebben olvashat a redőnyök javításáról, felújításáról!

 

Ablakcsere helyett lehet elég lesz az ablak felújítás is!

A nyílászárók alapvető elemei egy ingatlannak. Lényeges szerepet töltenek be a hőszigetelésben, a hangszigetelésben és ezekkel együtt az energiamegtakarításban. Láthatjuk, hogy ha a nyílászáró állapota és az alapvető tulajdonságai megfelelőek, eleget tudnak tenni a minőségi elvárásoknak, akkor azzal máris komfortosabb az ingatlan, sokat lehet spórolni a fenntartási költségeken is.

Az ablakok és ajtók az idő múlásával azonban már nem képesek ugyanazt a szintet hozni, a hatékonyságuk romlik és több baj van velük, mint amennyit segítenek. Eljön az ideje, amikor el kell dönteni, hogy a régiek helyett új nyílászárókat szereltessünk-e be. A nyílászáró csere igen költséges is lehet, ezért érdemes a többi lehetőséget is számba venni. Nem elég-e például az ablak felújítás?

Az ablak felújítással jókora összegeket is megtakaríthatunk és nem biztos, hogy ezzel kompromisszumot kell kötnünk. Nem jelenti a csere elodázását és az addig megszokott komfortnak egy alacsonyabb szintjét.

Az ablak felújításnak több oka is lehet. Érdemes szakembert hívni és első lépésként megrendelni egy alapos állapotfelmérést. Ennek során a tapasztalt ablakos meg tudja állapítani, hogy a nyílászárók milyen állapotban vannak, mire van szükség. Ha menthetőek, kisebb-nagyobb javítással helyrehozható az eredeti állapotuk, ajánlott az ablak felújítás mellett dönteni.

Egy színvonalas ablak felújítás ugyanis gyakorlatilag egyenértékű lehet az ablak cserével is. Ha azt tapasztalja, hogy nő a fűtésszámla, huzatos a szoba, nem működik rendesen a zár, minél előbb keressen minket bizalommal, és rendelje meg az állapotfelmérést, illetve az ablak felújítást! Az ablak felújítás része lehet például a szigetelés cseréje, a zárak lecserélése, ablak javítás, keret passzítása, vízvető vagy a távtartó cseréje is.

Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén, kérjen árajánlatot ablak felújításra, szakembereink hamarosan megkezdik a munkálatokat!

 

Rossz állapotban vannak nyílászárói, de nem cserélné le őket? Újítsa fel velünk nyílászáróját!

 

Az albbi felsorolásból kiválaszthatja azt a nyílászárót ami az ön lakásában van. 

Pallótokos ablak, ajtóPallótokos ablak, ajtó

Legrégebbi nyílászáró típus. Kb. 1900-ig alkalmazták az építészetben, ma már szinte csak műemlék épületeken található. Jellemzői a dupla szárnyak, amelyek ellentétesen nyílnak (belső befelé, külső kifelé). Ritkán, és szinte kizárólag műemlék épületeken tartják meg, ezeken szükség szerint úra kell gyártani.

 Kattintson ide, és részleteket olvashat a pallótokos ablakról, és a műemléki ablakjavításról, felújításról! 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolt geréb tokos ablakKapcsolt geréb tokos ablak

Legelterjedtebb ablak típus. Kb. 1850-től 1980-ig alkalmazták. Jellemzői: Az ablak általában fölé épített redőnytokkal készült, vagy spalettával látták el. Mindkét ablakszárnysor befelé nyílik, a közöttük lévő rés 10-20 cm. A polgári lakások ablakait, ajtóit díszes mélybéléses filungos parapetszegélyekkel és borításokkal készítették. Minél drágább volt a lakás annál díszesebb a keretezés. 

Hőszigetelési rétegrend kialakítása, párakivezetés logikája szerint, a felújítás során:

Az ablakok között a pára könnyen felgyülemlik, mely a hő különbség miatt befelé nem tud kiszellőzni. Ezért az ablak javítás folyamán a hőszigetelő üveget, és a gumis zárást a belső ablakszárnyba szokás tenni. Így a külső, (gumis zárás és hőszigetelés nélküli) szárny és tok közötti hézagon a pára kiszellőzik.

Gyakran dolgozunk olyan ablak szerkezettel, amelyik belső szárnya kisebb javítás elvégzése után, sok évig hibátlanul működik, működne. Ugyanakkor a külső szárnya mindenképen komolyabb javításra szorul. Ha a párakivezetési logika szerint a belső szárnyba helyezzük, a hőszigetelő üveget mindkét szárnysoron költséges munkát kell végeznünk. Amennyiben a külsőbe helyezzük, csak ezen a szárnysoron kell költséges munkát végezni. Így összességében olcsóbban javítható a szerkezet. A másik indok, a belvárosi nagy gépkocsi forgalmú utcákban a porszennyezés. A külső szárnysorban elhelyezett gumiszigetelés nem engedi a tok közepébe a port, nem kell naponta törölgetni.

A csere és felújítás árának hasonlításakor az azonos megjelenéseket kell egymáshoz hasonlítani. Nem hasonlítható össze a képen látható ablak felújítása egy dísztelen, egyszerű tömegablak árával. Nemcsak az ára, de a megjelenése sem. 

Kattintson ide, és részletesen olvashat a kapcsolt gerébtokos ablak javításáról!

 A kapcsolt gerébtokos ablakokat legtöbb esetben redőnnyel látták el. A redőnyt az ablak feletti redőnyszekrénybe csévélte be a mechanika. Ez elegéns megoldás, mert kívülről nem látszik, belülről takarja a függöny. Sajnos a hőszigetelése nem megfelelő, ugyan is a külső leeresztő résen kereszül a redőnyszekrénybe jut a külső levegő, és a gurtni nyílásn bejut a szobába. A takarásra készített "dekni" vékony, ezért rosszul szigetel. De ma már korszerű anyagokkal megoldható a redőny hőszigetelése.

                                                      Kattintson ide, és bővebben olvashat a redőnyszekrény szigeteléséről!

                                                                 

 

 

Tessauer ablakTessauer ablak

Elöször 1920 körül épült házakon alaklmazták. Kevessebb faanyag kell a gyártásához mint a kapcsolt gerébtokoshoz, és ez nagy előny volt az első világháború után. Tömegesen a panelprogramban használták. Magyarul egyesített szárnyú ablaknak nevezik, mivel a külső és a belső szárny zsanérral, és csavarral egymáshoz van rögzítve. Használati nyitáskor a két szárny egyszerre nyílik, a tisztításhoz szét kell csavarozni. Mivel a két ablakzárny között légrés van, nem párásodik be a szárnyköz.


 Kattintson ide, és részletesen olvashat a tessauer ablak javításáról!   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Korszerű ablakKorszerű (modern) ablak. 

1975 körül kezdték el az orosházi üveggyárban az akkor „Hungaroplan” –nak nevezett kétrétegű hőszigetelő üvegek gyártását. Nagy lépés volt ez a kapcsolt geréb tokos ablakokhoz képest. A SOFA és a DUFA gyártotta az üvegszerkezet befogadására alkalmas ablakokat, erkélyajtókat. A termékek jól sikerültek, főleg a SOFA, mert nagyrészük a mai napig kevés  és könnyen javítható hibával működik. Az üvegek hőszigetelő tulajdonsága azonban már nem felel meg az elvárásoknak. Cserére szorulnak. A víz és hőszigetelő tömítésük is elöregedett, megéret a cserére. Ma is gyártott konstrukcióról van szó, így minden alkatrészük beszerezhető.

Mivel általában 30 évnél nem régibb darabok, viszonylag jó állapotúak, így a javítások nem túl bonyolult, és nem is túl drága. A régi üvegrögzítő lécek sokat veszítettek rugalmasságukból, és a tervezés során nem az üvegek egyszerű cserélhetősége volt az elsődleges cél. Ezért az ablak felújítása során szinte biztos, hogy néhány el fog törni a bontás közben. A munka megrendelésekor kiveszünk egy szorítólécet valamelyik ablakából, ezt mintának használva legyártjuk az esetleges pótláshoz szükséges mennyiséget. Így gyorsítunk a munka folyamatán. 

 Kattintson ide, és bővebben olvashat a műanyag ablakok javításáról! 

 A képen látható ablak készítésekor a feladat az volt, hogy a régi kibontott ablak megjelenését ne változtassuk meg, az új ablak cseréjével. Az üvegtáblára utólag ragasztott álosztókkal értük el ezt a hatást.

 

 

 

 

 

 

  

  

Tetősík ablakokTetősík ablakok

     A tetőterek lakáscélú beépítésének elterjedésével kifejlesztésre került a tetősík ablak. Ezek minden addigiból eltérő speciális szerkezetek, új eddig sosem tapasztalt problémákkal, és ezek kiküszöbölésére új megoldásokkal. Billenthető, általában középforgós zsanérral szereltek, ennek köszönhetően, megfelelő magasságba szerelve, segédeszköz nélkül is mozgatható. Külső oldalára árnyékoló roló szerelhető, belső oldalára sötétítő roló. Sőt már szúnyogháló is kaphható egyes gyártóknál. Az ilyen típusú ablak javítása, felújítása speciális ismereteket igényel. Kivétel nélkül az összes gyártó ablakát javítjuk, szükség szerint szárnygyártással. A bennelvő hibás, vagy rossz hőszigetelő képességű üvegeket kicseréljük, akár edzett üvegre is.

 

 Kattintson ide, és részletesen olvashat a tetősík ablak javításáról!

 

 

 

 Polgári lakások nyílászárói.

    Bonyolult feladat a polgári lakások nyílászáróinak, falburkolatainak spalettáinak mefelelő színvonalú javítása. Sokszor, csak új darabok gyártásával lehet a kívánt eredményt elérni.

Kattintson ide, és részletesen olvashat a polgári lakások nyílászáróiról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor érdemes javíttatni nyílászárónkat?

Egyre többen döntenek az ablakcsere mellett még akkor is, ha egy kis javítássalmegmenthető lenne a nyílászáró. Azonban egy új nyílászáró kiválasztása sokkal időigényesebb folyamat, nem is szólva a felmerülő költségekről.

 

Kattintson ide, és részletesen olvashat a nyílászáró javításról

 

 

 

A felújítás és az eredeti látvány megőrzése

 A felújítás és az eredeti látvány megőrzése

Sokunk számára fontos, hogy az életterünkben található régi típusú berendezéseket, kiegészítőket megtarthassuk eredeti állapotukban – ez sokszor a nyílászárókra is érvényes. Azonban az is igaz, hogy a mai technológia mellett a régebbi típusú nyílászárók már elavultnak tekinthetőek, sokszor már a használatuk is nehézkes, de az biztos, hogy semmiképp sem költséghatékonyak. A profi ablakjavítás segít ezen!

 

Kattintson ide, és részletesen olvashat az ablakjavításról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készüljön fel a mínuszokra, gondoskodjon ablakai szigeteltetéséről! Készüljön fel a mínuszokra, gondoskodjon ablakai szigeteltetéséről!

Manapság egyre nagyobb teret kap a házak szigetelése, nem véletlenül, hiszen nincs olyan ingatlantulajdonos, akinek ne lenne fontos, hogy jelentős mértékben csökkenthesse fogyasztása mértékét, emiatt minden megoldásra nyitottak. Ahhoz, hogy látványos eredményeket érhessen el e téren, szükséges ellenőrizni a ház teljes szigetelését, ugyanis elképzelhető, hogy nem a fali burkolattal van a gond, hanem a nyílászárókkal!

 

Kattintson ide, és részletesen olvashat az ablakszigetelésről