Korlát, lépcső, fal, ajtó üvegből

Az üveg tulajdonságát megváltoztathatjuk, attól függően, hogy milyen célra kívánjuk felhasználni. A megváltozott tulajdonságok, sokrétű felhasználhatóságot tesznek lehetővé. Készíthetünk belőle akár falat, ajtót, lépcsőt, padlót is. Lehet átlátszó, átlátszatlan, de megvilágítva, fényforrásként is működhet. Szinte korlátok nélkül alkalmazhatjuk a lakásokban, és a lakáson kívül. 

  Üveg korlát

     Üveg mozaikAz üveg lépcsőkorlát készítéshez laminált üveget használunk. A két üveg közözötti laminátumÜveg korlát (ragsaztó fólia) akadályozza meg, hogy, ha a korlátüveg eltörik, darabokra essen. Így biztonságos korlátüveg oldalfalat kapunk, ami nem szűkíti a tér látványát. Többféle megoldás létezik, a félkeretbe foglalva, vagy csak az alsó rész fogatva a födém széléhez, eselleg pontokon rögzítve. A képen látható üveg lépcsőkorlátok egyikén sincs könyüklő, de ezzel a kényelmi funkcióval is kiegészíthető az üveg lépcsőkorlát. A laminátum melyet lépcsőkorlát készítéséhez használunk, minimum 8+8 mm, de szivesen alkalmazzuk a 10+10 mm rétegvastagságot is. Ez azt jelenti, hogy a lépcsőkorlát teljes üvegvastagsága 16 vagy 20 mm. Egy ilyen vastag üvegkorlát, már biztosan elbírja egy termetes felnőt súját is.

 

                                                                                                                                                            

 

  

      Csak a lépcső oldalfalára kért üveget a megrendelő                                                                                                                                                                                    Kifelé-befelé nyíló ajtók lettek szerelve a lépcsőkorlátra,                                                                                                                                                                                                                                                                                          hogy a család szemefénye le ne essen le a lépcsőn.    

 

Üveg lépcső

Üveg lépcső   Üveg lépcsőAz üvegből nem csak lépcsőkorlátot, de akár magát a lépcső is elkészíthető. Ezen az üveglépcsőn lékpedve, az az érzése az embernek, mintha a menyországba menne. A világítás nem csak dekorációs célt szolgál, de láthatóbbá teszi az üglépcső fokokat. A savazott matt felület, szintén az üveglépcső láthatóságát segíti. Méretezése, és a felhasznált üveg rétegezése teszi biztonságossá.

Jobb oldali kép.

 A kétkaros üveglépcső üveg korláttal szerelve. Hagyományosan acélból és fából készülnek az ilyen konstrukciójú lépcsők, de a légiesseg hangsújozása miatt a megrendelő választása az üvegre esett. Ez sem egy mindennapos lépcső a fal felöli lépcsőkarra csak azért van szükség, hogy szimetrikus legyen az üveglépcső. A belső oldalon, a korlát önmagában nem lett volna elég vastag, igy még egy réteg hozzáadásával lett stabilabbá téve. Az üveglépcső fokai pontszerűen csavarozással lettek rögzítve a tartókonzólhoz. A lépcsőforduló után ugyanezzel a konstrukcióval folytatódik az üveglépcső

Bal oldali kép. 

  

Üveg fal         

  Üveg falÜveg falSokszor okoz problémát az ablaktalan helyiségek mevilágítása. Ezek leginkább lépcsőházak, előszobák, közlekedők, vagy ezek kombinációja. Nem mindíg oldható meg tetővilágítóval, ezért más megoldást kell keresni. A lehetőségek száma végtelen.

Ezzel a két képpel csopán egy lehetőséget szeretnék bemutatni.

     A fürdőszoba a kert felé néz, és nagyméretű ablakfelülete van. Ezt kihasználva az ablakokkal szemben üveg fal lett elhelyezve, melyen keresztül a fény átjut, és megvilágítja a lépcsőt.  A lépcső korlátját élére állított fa térelválasztó elemek alkotják, melyek résein szintén átjut a fény. Az üvegfal laminálással készült, oly módon, hogy a két üvegréteg közé textil van laminálva ami a mintát hordozza. A minta megakadályozza, az átlátást az üvegfalon, de a fény átjutását nem akadályizza meg. Üvegajtó van az üvegfalba építve, igy teljes egységet képez az ajtó és az üvegfal. Az üvegfal stilusa megegyezik a falmintájával, harmonikus egységet alkotva.

 

 

 

Üvegajtó toló szerkezettel 

 Üvegajtó toló szerkezetelÜvegajtó toló szerkezetel

   

   

    A tolóajtós szerkezet nagy előnye, hogy, ha  a falba csúsztatjuk az ajtót, olyan mint, ha nem is lenne, szinte csak egy falnyíláss látszik. Az így szerelt tolóajtó nem foglalhelyet a fal mellett nem kell hátralápni, ha nyitni vagy csukni akarjuk. Nem utolsó sorban, a tolóajtót nem csapja be ahuzat. Készülhet savazott üvegből, ami diszkréten elrejti a mögötte lévő teret. De lehet vízttiszta, hogy bepillantást engedjen a mögézárt térbe, ne válassza el az elötte, és mögötte lévőket. Tehettünk rá tükröt, igy adva kettős funkciót a tolóajtónak. 

 

 

 

 Üvegajtó toló szerkezetelÜvegajtó toló szerkezetel

 

     Sokan választják a falon kívüli toloajtó szerelést, úgy, hogy látszon, a működtető mechanika. Végtelenül sok lehetőség van az ilyen "technos" tolóajtó kivitelre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Üvegajtó nyílószárnyas 

Üvegajtó nyílószárnyas

 Üvegajtó nyílószárnyas

     Nyílószárnyas üvegajtókat használhatunk a lakás belső terében üveg válaszfal ajtóként, de lehet külső szélfogó üvegajtóként is használni. Savasással mattíthatjuk, esetleg mintát is tehetünk a beltéri üvegajtóra. A szélfogó üvegajtót víztiszta kivitelben érdemes hagyni, hogy ne csökkentse a belátást, a kíváncsi szemlélődő elött. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Üveg portálajtók portál üvegek

Üveg portálajtók portál üvegek

 Üveg portálajtók portál üvegek

    A képen látható üvegajtókat irodákba és ügyfélvárókba készítjük. Kiválló minőségű szerelvényekkel készülnek, melyeket mindíg a tervezett forgalom figyelembevételével választunk ki, a megrendelő igénye alapján. Ezek az üvegajtók készülnek manuális, vagy teljsen automatizált ajtónyitó szerkezetekkel. Készül nyílószárnyas üvegajtó, és két tolószárnyas üvegajtó is. Feladatuk a nagy helyiségek szeparálása anélkül, hogy a tér szűkülne, a belátást akadályozná. Belvárosi műemlék épületek kapualjába, ahol a díszes fakaput az épület funkciójából adódóan a nyitvatartási időben kitárják, szálodák belső terébe, szélfogóként számtalanszor építjük.

 

  

 

 

   

Üveg portálajtók portál üvegek

  Üveg portálajtók portál üvegek

   

     Tárgyalóhelyiségek és irodák elválasztásához számtalanszor dekorációt helyezünk az üvegajtóra. Az üvegajtókra bármikor egyszerűen eltávolítható fólia filmet is lehet ragasztani dekorációként. Minőségi különbség nincs, csak tapintással állapítható meg, hogy savazott minta van az üvegajtóra helyezve, vagy fólia. Ha ráun valaki az üvegajtó dekorációra egyszerűen, olcson lecseélhető egy új motívumra, dizájnra. A belátást csak némileg korlátozzák, az ilyen üvegajtóra helyezett dekorációk.

 

 

 

 

 

Készítünk tükröt, polcot, vitrinajtót, és még sokmindent, amit szinte már fel sem tudok sorolni.

 

Üveg polcÜveg polc  Üveg szekrényÜveg szekrény ajtó

 

Kérdéseivel forduljon munkatársunkhoz aki szívesen segít Önnek!