Műanyag ablak javítás, felújítás

     A műanyagból készített ablak a korszerű nyílászárók közé tartozik. A dupla falcos gekébtokos faablakok továbbfejlesztett változata műanyagból, acél merevítéssel. A hagyományos ablakokhoz képest teljesen új zárási elvvel, és a rések zárásának gumi szigetelésével. A beépítése is új módszerekkel történik, és az üvegre csapódó esővizet is forradalmi módon vezeti el. A beleszerelt zárakat típusszámmal látják el, mely a méretét is magába foglalja. A műanyag ablak javítás, általában azonos módon történik, mivel a mghíbásodásuk, is azonos. Mechanikai törésektől eltekintve (betörés, viharkár), beállításon, üvegcserén, és a gumi szigetelő kikeményedés miatti cseréjén kívül más hiba ritkán fordul elő. Ritka de jellmző hiba, a karbantartás elmaradásából eredő kopás, és a kenés elmaradása miatti törés. A legelső 80 as években gyártottak kivételével a műanyag ablak egyszerűen javítható. Azokra többségében ragasztották a szigetelő gumit, melyet elöregedése után nem lehet cserélni. Maga a szerkezet alapanyaga elporlad, törékennyé válik, reped törik.

     Régebbi műanyag ablak típusokba 20 mm üvegszerkezetet tettek ezek hővezető képessége 3.0 körüli érték melyek cseréje erősen javallott. Azonos vastagság mellett ma már 1.4 körüli hővezetési érték készíthető a Low-E réteggel bevont üvegből. Ennek használatát javasoljuk. Sajnos a műanyag ablakokba csak az eredtivel megegyező vastagságú üvegszerkezet építhető be. Az üvegcsere megtérülési ideje 6-7 év. Vagyis 6-7 év alatt anyi energiát sporól meg, amennyibe az üvegcsere került. Zárszerkezete precízios műszermunka, mely évente olajozást igényel. A műanyag ablak zárszerkezetének olajozásakor érdemes az ablakot beállítani, hogy sehol se akadjon, egyenletesen záródjon.

     A műanyag ablak szellőzés Aereco szellőzővel készíthető el. Olyan ablak szellőző felszerelése ajánlott, amely a levegő páratartalmának mértékétől föggöen szabályozza az átjutó levegő mennyiségét. A műanyag ablak szellőzés elkészíthető utólag is. 

Javasoljuk, a műanyag abklakokat évente beállítani.  A szigetelő gumit érdemes szilikonos ápólóval lekenni, hogy az elöregedést megakadályozzuk. A műanyag ablak zárszerkeztét évente olajozni kell, ezzel megakadályozható a zárszerkezet törése. 

 Kattintson ide, és további részleteket olvashat a műanyag ablakokról!

Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére

           Müanyag ablak javítás

           Műanyag ablak beállítás

           Műanyag ablak szigetelés

           Műanyag ablak felújítás

           Műanyag ablak szellőzés

Hivja most munkatársunkat, aki szívesen áll rendelkezésére a modern műanyag ablakok a jvításában, felújításában, javításában. Hívjak telefonon, vagy küldjön e-mailt, és mi segítünk Önöknek, a problémák megoldásában!