Blog

Egy fontos részlet a fürdőszobában: a zuhanykabin ajtó

zuhanykabin ajtókA fürdőszoba korszerűsítése, felújítása mellett döntött? Jól tette, különösen akkor, ha a helyiség állapota már egy ideje nem felelt meg az igényeinek. Egy fürdőnek egyszerre kell stílusosnak lennie és el is kell tudnia látni azokat az alapvető funkciókat, ami miatt használjuk.

A fürdő korszerűsítésének folyamatában központi kérdést foglal el az is, hogy milyen szaniterek kapjanak helyet a helyiségben. A kádat sokan kedvelik hangulatos volta és kényelmes használata miatt, de a zuhanykabinoknak is számos előnyük van, ami miatt győztesen kerülhetnek ki a versenyből. Aki a zuhanykabin mellett dönt, annak még ehhez kapcsolódóan döntenie kell pár részletről. Az egyik ilyen részlet a zuhanykabin ajtó kérdése.

A zuhanykabin ajtók szerves részét képezik a zuhanykabinok működésének, de abban is szerepük van, hogy egy fürdőszobát mennyire lehet praktikusan használni. Ennyi mindenre hatással van egy zuhanykabin ajtó? Pontosan így van, mert egy mozgatható, nagy méretű elemről van szó, amit egy viszonylag kis térben kell elhelyezni, illetve használni.

A zuhanykabin ajtók között alapvetően kétféle típust lehet megkülönböztetni. Léteznek a hagyományos, nyíló zuhanykabin ajtók, amikből szintén kétféle változatot gyártanak általában. Nyílhatnak befelé vagy pedig kifelé. Ezeket egyszerűen lehet használni, de ügyelni kell rá, hogy ott ideálisak, ahol van elég tér a nyitáshoz, csukáshoz. A befelé nyíló zuhanykabin ajtókkal azonban még ez a hátrány is kiküszöbölhető. Végül ott vannak a tolóajtós zuhanykabin ajtók is, amiket síkban lehet mozgatni, ezért heytakarékosak és nagyon praktikusak. A mozgatásuk néha nehézkes lehet, de megfelelő karbantartással ez is elkerülhető.

A zuhanykabin ajtók érdeklik? Cégünk saját gyártású, Pannónia zuhanykabin ajtóit az Ön figyelmébe is ajánljuk! Nagy választékban, prémium minőségben készülnek termékeink, amiket kedvező árakon forgalmazunk ügyfeleinknek. Érdeklődjön termékeinkről, és kérje segítségünket, ha bizonytalan a választásban, közzétett elérhetőségeink egyikén!

 

Mik az előnyei az ablakfelújításnak?

Az ablakok minden ingatlan alapvető részei, a különbség a korukban, az állapotukban, a minőségükben van. Van az a pont, amikor egy ablak már nem tud olyan szinten teljesíteni, mint ahogyan arra szükség lenne. Ha az idő múlása és a rendszeres használat, az időjárás nyomot hagy rajta, akkor a tulajdonosoknak el kell dönteniük, hogy ablakcserét vagy ablakfelújítást választanak annak érdekében, hogy újra kifogástalan állapotú és megbízhatóan működő ablakaik legyenek.

Az ablakfelújítás mellett több érv is szól, számos előnnyel rendelkezik ugyanis az ablakcserével szemben. Először is fontos megemlíteni az árat, ami senkinek sem mellékes. Egy ablakcsere jóval drágább dolog, hiszen teljesen új nyílászárókat kell venni és azokat beépíttetni a régi ablakok helyére. Viszont az ablakfelújítással már van lehetőség arra, hogy nagyobb összegeket spóroljunk meg, nem beszélve arról, hogy a régi ablakoktól sem kell megválni. A régi, eredeti ablakok nem egyszer hozzátartoznak az épület és a belterek karakteréhez, hozzátesznek a lakberendezés stílusához és magukban hordozzák az ingatlanra jellemző egyediséget.

A munkálatok többek között azzal az előnnyel is járnak, hogy nincs szükség teljes bontásra, az ablakfelújítás akár anélkül elvégezhető, hogy az ablakokat ki kellene emelni a helyükről. Ez azt is jelenti, hogy a munkálatok nem járnak annyi hulladékkal, amit később fel kell takarítani, ráadásul gyorsabban is elkészül a kivitelezés. Ugyanazok az ablakok, mégis új formában.

Amennyiben még nem talált olyan szakembert, akire rá meri bízni ezt a kényes és lelkiismeretes munkát igénylő feladatot, keressen fel minket bizalommal! Csapatunk már számos ablakfelújításban segédkezett és minden megbízásnál ugyanúgy törekszünk a tökéletes kivitelezésre. A feladatot mindig kiváló ár-érték arányban végezzük és ehhez mérten ügyelünk minden részletre.

Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal a weboldalunkon megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen egyedi árajánlatot ablakfelújításra, ha ragaszkodik régi ablakaihoz és még egy kicsit spórolna is!

Ne feledkezzen meg a zuhanytálcáról sem!

zuhanytálcaZuhanyozni gyors és környezetkímélő választás, ami ráadásul még helytakarékosabb is, ha zuhanykabint használ az ember. A zuhanykabint hosszú távra tervezzük, csakúgy, mint a fürdőszoba többi berendezését is, ezért kell körültekintően kiválasztani a polcokról kezdve a zuhanytálcáig mindent.

A zuhanytálca a kabin alapvető része, amit külön is meg lehet vásárolni, illetve utólag lecserélni, ha elkopik vagy megsérül. A zuhanykabin kiválasztása sem olyan egyértelmű, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ugyanis olyan kérdésekben kell dönteni, mint amilyen a zuhanytálca anyaga, a mérete, formája vagy pedig a kiképzése.

A zuhanytálca alapanyaga hagyományosan akril, de lehet öntöttmárvány, kerámia, gránit vagy márvány is. Alapvetően az a cél, hogy ne csak esztétikus legyen, hanem még ellenálló is, ami kiállja az idő próbáját. Ennek megfelelően kell elsősorban az alapanyagok tulajdonságainak ismeretében választani zuhanytálcát. A zuhanytálca olyan elem, aminek a zuhanyzó súlyát is el kell bírnia, a használatból adódó karcolások, kopások és egyéb sérülések ellen is erősnek kell bizonyulna.

Természetesen nem a funkció az egyetlen, amit egy zuhanytálca képes biztosítani a fürdőszobában, ezzel együtt stílusos elemmel is gazdagítjuk a helyiséget, ha jól választunk. Ezek a kiegészítők is hozzájárulnak ahhoz, hogy a fürdőszoba összképe és stílusa a tulajdonosok elképzelése alapján legyen kialakítva. Lehet klasszikus, letisztult fehér, markánsabb, farácsokkal díszített vagy modern, színes a zuhanytálca. A formáknak természetesen a zuhanykabin kialakításához kell igazodniuk, négyszögletes vagy sarokkabinokba is lehet zuhanytálcát választani.

 

Hol találja meg azt a zuhanytálcát, ami tökéletesen kiszolgálja az igényeit? Forduljon hozzánk bizalommal, és válogasson sokoldalú termékkínálatunkból, vásároljon cégünktől minőségi szanitereket, illetve fürdőszoba kiegészítőket! A weboldalunkon közzétett elérhetőségeink egyikén érdeklődjön bátran a részletekről!

Blogger
Facebook
Youtube
Twitter
Tweet
Pinterest