Üvegezés, épületüvegek

2014 évtől kezdődően épületüvegező részleget hoztunk létre. Mindeddig nem vállaltunk üvegezést, üvegcserét, asztalosaink az ablakjavításakor, ablakfelújításkor ugyan helyeztek be a keretekbe új üveget, de ha valaki csak egy kitört ablak üvegét akart cseréltetni, tovább irányítottuk valamelyik helyi üvegeshez. Na, ez megszűnt! Vállaljuk, csak hozzák nyugodtan. Sőt, még készletet is tartunk az általánosan használt üvegekből.

Vállaljuk bármilyen ablak, ajtó üvegének cseréjét, üvegezett féltetők, és más üvegezett szerkezetek javítását, üvegezését. Az alábbi kategóriákban megtalálhatja az ön számára szükséges üvegtípust, és minden szükséges adatot az üvegekről. Amennyiben kérdése van, az oldal alján található kapcsolati címeken érdeklődhet munkatársainknál.

Float

Float üvegek.

 A mai építészet nevezetes arról, hogy gazdagon alkalmazza az üveget. Ma már alapkövetelmények a float üveg a minőségi épületüvegek között. Csak ezzel a technológiával előállított üvegből készítenek ablaküveget. A torzításmentes üveg, már nem luxus, alapkövetelmény. ezeket az üvegeket savval maratják, vagy különböző bevonatokkal, tükröződés fokozókkal, látják el, illetve foncsorozással tükörkészítés alapanyagaként használják. Ebből készülnek a festett lacobel üvegek is. Többféle színben kaphatóak.

 Kattintson ide, és az üveg gyártásáról olvashat!

Katedral

A nem átlátszó mintás üvegeket nevezik gyűjtőnéven katedrál üvegnek az általános felhasználók. Gyártása során egyik oldalára mintát hengerelnek. Általában 4-5 mm vastag, de vannak ezt meghaladó méretek is. Lehet színtelen, sárga, vagy bronz, de kapható kék zöld, és pink színben is.

            A gyártás folyamán mintásra savazott üvegeket is itt listázzuk, mert a felhasználók ide sorolják, itt keresik őket (tévesen).

 

Üvegszerkezetek: hő és hangszigetelés betöréskésleltetés

A korszerű nyílászárókba nem üveglapokat, hanem üvegszerkezetek építünk, mely több üveglap egymáshoz erősítésével jön létre. A használat céljától függ az üveglapok sorolásának, módja, tulajdonságának megválasztása, az összesorolt üveglapok száma, és vastagsága. A lehetőségek és a tulajdonságok száma végtelen. Éppen ezért ezek az üvegszerkezetek mindig egyedileg, a célnak megfelelő tulajdonságokkal, a szükséges méretben lesznek legyártva. 

Alapkövetelmény a hőszigetelés. Kettő vagy három üvegréteget sorolunk össze, az üvegrétegek között légréssel. Zajos utcákba lakók, szeretnék, ha a zaj a lakáson kívül maradna, ilyenkor a hőszigetelő üvegszerkezet elkészítésekor az egyik réteget hangszigetelő üvegből készítjük. Gyakran felmerülő kérés, hogy fokozzuk a lakás, épület biztonságát, betörést késleltető üveggel, ilyenkor ezzel az üvegtípussal kombináljuk a hőszigetelő szerkezetet. Az is megoldható, hogy a hőszigetelés, a hangszigetelés, és a betörés késleltetés egy szerkezetben legyen összeépítve.

 

 

Huzalhálós és kopolit üvegek

A huzalhálós és kopolit üveget főleg épületek külső részén, falként építették be.

Laminált üvegek

A laminált üvegek két vagy több üvegréteg összeragasztásával (laminálásával) készülnek.

Legismertebb felhasználása az autók első szélvédője. Ennél a laminált üvegnél az a cél, hogy, ha kavics vagy más kemény tárgy betöri, ne „pókhálósodjon” be megakadályozva a kilátást. Nem mellékes, hogy törés után is a helyén marad, nem esek ki rajta a gépkocsiban ülő személy.

Az épületüvegezésnél is ezt az alaptulajdonságot hasznosítjuk, de ahány felhasználási terület, megannyi szerkezet, és módosított részlet.

Edzett üvegek

Az üveg mechanikai tulajdonságait legnagyobb mértékben megváltoztató folyamat az üveg edzése.

Felülete keményebb karcállóbb lesz, az edzés folyamán keletkezett belső feszültség miatt, hajlékonysága megnő, erősebb ütéseknek is jól ellenáll. A szélét vagy a sarkát érő kisebb fizikai behatás is töréshez vezethet (ez az Akhilleusz sarka). Törete apró darabos, mely „csak” kisebb hámsérülést okoz, a normál üveggel szemben, mely törése során sugaras, kardszerű darabokra törik, így akár mélyartériás sérülést is okozhat. Ezért nevezik biztonsági üvegnek. Először az autóipar használta szélvédő üvegként, ma már csak az oldalablakokba építik be. Jelentősen elterjedt az épültekben, üvegfalak, üvegajtók, zuhanykabinok, és még hosszan sorolhatnám, mi minden készül belőle. Mivel az edzés célja a statikai terhelhetőség növelése, 6 mm -nél vékonyabb üveget, csak kivételes esetben edzünk, ekkor is függ a mérettől, hogy elkészíthető-e.

Edzhetők a színes és színtelen bevonatos, vagy bevonat nélküli üvegek is, float, vagy katedrál kivitelben egyaránt.