Betörést késleltető üvegek

Betörést késleltető üvegek

A bármilyen szép, vagy művészi megjelenésű a rács mindig a bezártság érzetét kelti az épület használójában. Nem csak a bejutást, de a kijutást is gátolja. Modern épületek csupa üveg nyílászáróin szinte elképzelhetetlen. Automatizált rejtett kivitelben, ugyan elkészíthető, de ez a kivitel legtöbbünk számára megfizethetetlen. Az elektromos riasztórendszer jelzi ugyan a behatolás tényét, de nem akadályozza a bejutást. A rossz szándékú behatoló, pár perc alatt összekapkod néhány értéket, esetleg az autónk kulcsát, és mire bárki közbeléphetne, már el is tűnt féltett értékeinkkel.

            Ez ellen fejlesztették ki a betörést késleltető üvegeket. Típusától függően különböző időtartamig nem lehet rajta átjutni. Hiába verik kalapáccsal, kővel, feszítővassal, nem lehet lyukat vágni rá, hogy azon benyúlva esetleg a kilincset elfordítva jussanak be otthonunkba. Mire átküzdi magát a betörő ezen az akadályon, már nyakán a rendőrség. Az a tapasztalat, hogy az első kísérlet után, (meglátva mibe ütközött) nem próbálkozik tovább, igyekszik gyorsan minél távolabb kerülni.

A betöréskésleltető üvegek felhasználásáról ide kattintva,  Betöréskésleltető üvegszerkezetek  talál bővebb információt.