Bevonatos

Reflexiós (detektív) üveg. 

Fényvisszaverő (reflexiós) réteggel ellátott üveg. Az erős napfény szűrésére, mintegy napszemüveget használják. Foncsorozott oldaláról visszaverődik a fény, akár egy tükörről. Üvegépületek külső homlokzatán helyezik el, hogy a napfény kevésbé melegítse át. Repülőtéri vámosok, áruházi biztonsági őrök, rendőrségi kihallgató helységek falát is ilyen „tükör” díszíti, hogy a megfigyelt területről ne lássák a biztonságiakat. Lakó épületek ablakaiba kevéssé alkalmas, mivel a fényt nagymértékben visszaveri, így sötét lesz a szoba. Este mikor felkapcsoljuk a világítást, és kint sötét van, szinte korlátlanul belátni rajta az utcáról

Készíthetünk belőle zuhanykabint, zuhanyajtót, és máris van egy egészalakos tükrünk a fürdőszobában. Ráadásul a zuhanykabinba sem lehet belátni, ha csak ki nem világítjuk belülről.

 Kattintson ide, és az üveggyártásról olvashat

Reflexiós szürke üveg

Reflexiós szürke üveg Reflexiós szürke üveg

Amíg a fény a felőlünk lévő oldalon erősebb, nem látunk át az üveg sötét oldalára. A hátsó rész megvilágításval, láthatóvá válikna mögötte lévő váza, ami mindvégig ott volt. 

Reflexiós bronz színű üveg

Reflexiós bronz színű üveg Reflexiós bronz színű üveg

A reflexiós üveg sajátossága, hogy ellenfényben átlátható, míg, ha a hátunk mögül érkezik a fény tükörként működik. Ez számos területen jól használható. Például hővédelemre, diszkrét megfigyelésre, de eltakarható vele a fürdőszobai WC is. Minél nagyobb a fény és a sötét közötti ellentét, annál erősebb a tükröződés.