Üvegezés, épületüvegek

2014 évtől kezdődően épületüvegező részleget hoztunk létre. Mindeddig nem vállaltunk üvegezést, üvegcserét, asztalosaink az ablakjavításakor, ablakfelújításkor ugyan helyeztek be a keretekbe új üveget, de ha valaki csak egy kitört ablak üvegét akart cseréltetni, tovább irányítottuk valamelyik helyi üvegeshez. Na, ez megszűnt! Vállaljuk, csak hozzák nyugodtan. Sőt, még készletet is tartunk az általánosan használt üvegekből.

Vállaljuk bármilyen ablak, ajtó üvegének cseréjét, üvegezett féltetők, és más üvegezett szerkezetek javítását, üvegezését. Az alábbi kategóriákban megtalálhatja az ön számára szükséges üvegtípust, és minden szükséges adatot az üvegekről. Amennyiben kérdése van, az oldal alján található kapcsolati címeken érdeklődhet munkatársainknál.

Üvegszerkezetek: hő és hangszigetelés betöréskésleltetés

A korszerű nyílászárókba nem üveglapokat, hanem üvegszerkezetek építünk, mely több üveglap egymáshoz erősítésével jön létre. A használat céljától függ az üveglapok sorolásának, módja, tulajdonságának megválasztása, az összesorolt üveglapok száma, és vastagsága. A lehetőségek és a tulajdonságok száma végtelen. Éppen ezért ezek az üvegszerkezetek mindig egyedileg, a célnak megfelelő tulajdonságokkal, a szükséges méretben lesznek legyártva. 

Alapkövetelmény a hőszigetelés. Kettő vagy három üvegréteget sorolunk össze, az üvegrétegek között légréssel. Zajos utcákba lakók, szeretnék, ha a zaj a lakáson kívül maradna, ilyenkor a hőszigetelő üvegszerkezet elkészítésekor az egyik réteget hangszigetelő üvegből készítjük. Gyakran felmerülő kérés, hogy fokozzuk a lakás, épület biztonságát, betörést késleltető üveggel, ilyenkor ezzel az üvegtípussal kombináljuk a hőszigetelő szerkezetet. Az is megoldható, hogy a hőszigetelés, a hangszigetelés, és a betörés késleltetés egy szerkezetben legyen összeépítve.