Kapcsolódó tartalom: Munkamódszer zuhanyajtó

Kétrészes

   A kétrészes zuhanyajtó több kombinációban is készíthető.

 

- Nyílhat csak az egyik üveg, vagy mindkettő.

 

- A nyitás lehet a falról, vagy a fix üvegről, esetleg a nyíló szárnyról (harmonika zuhanyajtó)

 

Bármilyen megoldással készül a zuhanyajtó, a rögzítés és a zsanér minden esetben azonos stílusú. A zuhanyajtó első merevítése általában szükséges, de függ a konstrukciótól is.

 

Egyedi gyártású kétrészes zuhanyajtó felső összekötő merevítővel

Egyedi gyártású kétrészes zuhanyajtó felső összekötő merevítővel

     Egy szép nagyméretű zuhanyzó, teljes üvegfallal. Ekkora zuhanyajtót nem lehet egy darabból elkészíteni, mert kezelhetetlen lenne. Középen ketté lett osztva. A baloldalra kerül a mosdópult, ami még nincs felszerelve, de a kötés helyei látszanak. A bal üvegszárny alul a padlóhoz, felül, nemesacél csővel van merevítve. A nyitható ajtószárny a falra van zsanérozva.

     A sáslevél dekoráció vidám elem, a zuhanyajtón, ami a sötét csempével vidám kontrasztot alkot. A dekoráció savazott alapon víztiszta is lehetne, de az túlságosan zárná a teret.

Egyedi gyártású kétrészes zuhanyajó

Egyedi gyártású kétrészes zuhanyajó

            Az előzőnél keskenyebb ajtó, hasonló konstrukció. Itt azonban a fix üvegre van zsanérozva az ajtó, mely a mosdó szélétől nyílhat. Nyitott állapotban a takarja a mosdót, igy nem a fürdőszobába nyílik be, nem zavarja a látványt. A fix üveg merevítése felül diszkrét sarokkitámasztóval van megoldva. A „liftező zsanér megemeli az ajtót nyitásakor, igy nem súrlódik a széles padkán a szigetelő gumi

A zuhanyajtó alatti folyókát már nem építjük az ajtó alá, mivel nem biztosít megfelelő szennyvízelfolyást ez a módszer. A kezdetekkor a folyókák gyártói ezt ajánlották, de az óta rájöttek, ők is, inkább hátra kell tenni.

Egyedigyártású kétrészes zuhanyajtó falfülkében

Egyedigyártású kétrészes zuhanyajtó falfülkében

            A zuhanyajtó készülhet színezett üvegből is. A lakás adottságaiból adódott a fülke kialakítás, amit a sötétített üveggel sikerült „láthatatlanná” tenni. Ebben segített az üvegtégla fal ellenfénye is.

             A zuhanyzás befejeztével a zuhanyajtón kilépő a keze ügyében lévő radiátoros törölközőtartón elhelyezett törölközőt könnyedén eléri.

Egyedigyártású kétrészes zuhanyajtó keretben

Egyedigyártású kétrészes zuhanyajtó keretben

Savazott üveg alkalmazásával készítettük ezt a zuhanyajtót. Ritkán kérnek keretes kivitelt, de ebben az esetben, a már elkészült gipszkarton falban semmilyen merevítés s nem volt, amihez rögzíteni lehetett volna a zuhanyajtót. A megrendelő ízlésével megegyezett a keret alkalmazása, igy erre a módszerre esett a választás.. A keskeny fix üveg a törölközőszárítós fűtőtest „kikerülésére” szolgál, na meg dizájn….

 

Egyedigyártású western stílusú zuhanyajtó

Egyedigyártású western stílusú zuhanyajtó

     „Westernkocsma” stílusú lengő zuhanyajtó. A kifelé-befelé nyíló ajtók szabad átjárást biztosítanak a zuhanyajtót használó számára. A zsanérok mind nyitott mind csukott állapotban, pozícionálnak.