Kapcsolódó tartalom: Munkamódszer zuhanyajtó

Harmonika

Harmonika

      A harmonika zuhanyajtó kimondottan szűk helyekre lett kifejlesztve. Az egyik ajtószárny a falra van rögzítve, míg a másik szárny ennek az elejére. Így a két ajtó harmonikaszerűen összehajtható. Nyitott állapotban nem foglal több helyet, mint 5-6 cm. A nyitási íve akár 20 cm –e is csökkenthető. Harmonika zuhanyajtót csak egyedi gyártással készítünk. mivel a két ajtó nyílásvonala mindig az adott helyiség mértétől függ, ahová beépítésre kerül. Mozgásukban korlátozottak is könnyedén tudják használni az így megépített zuhanyajtót.

Egyedi gyártású kétrészes harmonika zuhanyajtó mintával

Egyedi gyártású kétrészes harmonika zuhanyajtó mintával Egyedi gyártású kétrészes harmonika zuhanyajtó mintával

     Egyedi gyártású két részes harmonika zuhanyajtók a legszűkebb ajtónyílás és a lehetetlenebb átjárhatóság esetén is kényelmes használatot biztosítanak. Ez a zuhanyajtó a megrendelő igénye szerint mintával készült. Jól kivehető a képen is, hogy a mosdótól kifelé nem lehetne kényelmesen kinyitni a zuhanyajtót, illetve a mosdó használóját akadályozta volna.

Egyedi gyártású háromrészes harmonika zuhanyajtó

Egyedi gyártású háromrészes harmonika zuhanyajtó

     A képen látható háromrészes harmonika zuhanyajtó érdekessége, hogy jobb oldal harmonika rendszerrel lett építve, de a bal szárgy is nyílik. Mindegyik ajtó befelé nyitható, mivel elötte padka található. Még az oldalfal is vissza van léptetve.

     A fürdőszoba csempéi is zöld színűek, így a világoszöld színezetű üveg, jól harmonizáló egységet ad. Tovább emeli a fürdőszoba megjelenését, a zuhanyajtóra helyezett sáslevél minta.

Egyedigyártású két részes harmonika zuhanyajtó

Egyedigyártású két részes harmonika zuhanyajtó

Savazott üvegből készült ez a zuhanyajtó. Az épített zuhanyfülkét teljesen takarja. A benne zuhanyozót nem lehet látni, intimitását megőrzi, nem zavarja, ha más is tarrtózkodik a fürdőszobában.

Egyedigyártású háromrészes harmonika zuhanyajtó tetőtéri ferdesíkba szabva

Egyedigyártású háromrészes harmonika zuhanyajtó tetőtéri ferdesíkba szabva

            Szintén egy nagyon szűk ajtónyílás, harmonika zuhanyajtóval szerelve, már-már lehetetlen padkával, amit eredendően „ülőkének” készítettek, csak ideiglenesen a beépítés idejére avanzsált tárolópolcá.