Meleg-burkolás szalagparketta

Szalagparketta

 

     A rétegelt lemez gyártásánál alkalmazott technológia továbbvitelével készül a szalagparketta.  Egymásra merőleges száliránnyal összeragasztott három fa réteg. A szalagparketta alsó rétegei gyengébb minőségűek, míg a felső járófelület első osztályú anyag. Érdemes a szalagparketta alá polifoamot tenni alá, de a régi szőnyegpadló is alatta hagyható. A szalagparketta táblák egymáshoz rögzítése összefeszülő csaphornyokkal történik, a laminált padlóhoz hasonlóan. Lerakás után csiszolni, lakkozni nem kell, azonnal használatba vehető a szalagparketta.

     A felső járóréteg vastagsága Kb.: 6 mm. így még egy csiszolást is elbír. Többféle fából készül a járófelület, hogy a lakás berendezésével leginkább harmonizáló színt kiválaszthassa. Az utóbbi években bambusz és más egzotikus fák felhasználásával is készülnek szalagparketták. Terjed a fürdőszobákban használatos szalagparketta padló, melyet speciálisan erre a célra készített olajozással tesznek vízállóvá, és tartanak karban. Felületéről a piszkot egyszerűen letörlik, a makacsabbakat lekaparják, majd helyét újrakenik olajjal. A képeken bambusz felületű szalagparketta látható.

 

Munkatársunk szívesen segít Önnek, hogy megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb szalagparkettát. Szívesen állunk rendelkezésre, a szalagparketta beszerzésben és a lerakásban is.