Fűtésrendszerről bővebben

A radiátoros fűtésrendszer

Fontos, hogy hőfokszabályzós szeleppet szerljünk a rendszerre, amivel az adott helység hőfoka a többitől függetlenül szabályozható. Amennyiben a falba be van vésve a fűtéscső, hő szigetelni kell, ha az épület nincs kívülről plusz hőszigeteléssel ellátva. Érdemes hőszigetelő lapot tenni a radiátor  és a fal közé. Mindenképen javítani kell a fal hőszigetelését legalább a radiátor mögött. Ha nincs lehetőség a falszekezet belső radiátor mögötti szigetelésére, legalább polifoam lemezt kell a fal és a radiátor közé tenni. Hsználható az általánosan kapható 5 mm vastag is, de sokkal eredményesebb a 20 mm vastag hőtükrös típus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A padlófűtés

Jó konfortérzetet biztosíó, fűtésmegoldás, ráadásul divatos. -Lehet, hogy ezért? Padlófűtés készítésekor azt kell meggondolni, mivel borítsuk a padlózatot. A vizes és közlekedő helyiségeknél ez nem probléma, mert egyébként is kerámia, vagy kő lap a szokásos burkolóanyaga, ami jól vezeti a hőt. A szobák padlója leginkább fa borítással készül, ami jól szigetel. Ez hátrány a padlófűtés szempontjából. Ma már kapható padlófűtéshez kifejlesztett fa alapanyagú és kinézetű padlóboborítás, amre esküszik mindenki, (gyártó és forgalmazó) hogy csak egy kicst rosszabb a hővezetése mint a kerámia lapé. Nem illik kételkedni mások szavában! Mindenki mega döntse el, mi eről a véleménye. A kerámia lap gyártók nagy energiát fektettek a jó minőségű, szép, az eredeti fára megtévesztésig hasonló lapok kifejlesztésére. Ma már elérhető áron kaphatóak olyan jó minőségű fa utánzatú gress lapok, amik feloldják a fa vagy kőlap dilemáját. Sokan választják ezt az utóbbi megoldást. 

- Hátránya, hogy a legkisebb porszemeket is felkavarja, és keringeti a levegőben, ezért rendszeres, és alapos takarítást igényel. A vizes helyiségekben (fürdőszoba, konyha) nem jellemző ez a probléma. 

 A fal fűtés

Nagyon jó találmány, nem keveri fel a port, és magas komfortérzetet biztosít. A 20 fokos szobai levegőben sokkal jobb a hőérzet, ha a falak 22 fokosak, mint, ha 18 fokosak lennének. Az elméletet régóta ismertem, de a mikor megtapasztaltam a gyakorlatban, hát enyhén szólva meglepődtem. Gazdaságosan csak akkor alkalmazható, ha az épületnek kiválóan tervezet és kivitelezett külső falszigetelése van. 

 

 

 

Fan-coil rendszer

Régóta használt rendszer. 100 m2 körüli épületekben nem érdemes telepíteni, így családi ház klimatizálására nem is használták. Bár klimát sem használtunk 20 évvel ezelött. Ma már a 700 m2 es lakások sem ritkák, ezekben gazdaságoan használhatók.  A hűtés akárcsak a fűtés egy központi készülékről üzemel, az egész házban, helységenként beállítható hőfokkal. Ugyanabba szerkezetbe van beépítve a hő leadó, vagy hő elvonó egység, melyek rejtetten is beépíthetőek, akár a plafonba is. A levegő cirkulálását, beépített ventillátorok biztosítják. Ezek hangereje töredéke a klímákban elhelyezett motorokénak. Elegáns lakások elengedhetetlen tartozéka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elektromos fűtések. 

A mai elektromos fűtések (hőtárolós elektromos kályha) már nem a régi energiapazarló költséges megoldással készülnek. Léteznek típusok, melyek energiafelhasználása a gáz árával versenyképes. Tapasztaltam, hogy vannak lakások, ahol nincs más megoldás, a fűtésre. Igaz, ezek belvárosi házakban voltak, ahol fűtött lakások vették körbe, így nem volt túlságosan nagy az energiaigényűk. Létjogosultága leginkább kiegészítő fűtésként van, például a fürdöszobában a padló alá, vagy a tükör mőgé helyetett fűtőszőnyegnek. 

Ma már vannak olyan ablak üvegek, tükrök, melyek fűtőtestként működnek. A viszonylag nagy felület miatt, nem túl magas a felszíni hőfokuk, (akárcsak a radiátoroké) ezért nem okoz égési sérüléseket, nem tűzveszélyesebb más elektromos fogyasztóknál. Jól használható komplett épület fűtésére, de kiegészítő vagy komfortnövelő fűtésként vitathatatlanul kiválló.

Kattintson ide, és részleteket olvashat a fűtőtestként működő üvegekről!

 

 

Célunk

Célul tűztük ki, hogy kizárólag a legkorszerűbb építési-szerelési technológiákat használjuk kivitelezési munkáink során, és hogy jól képzett munkatársaink a lehető legmagasabb színvonalon szolgálják ki megrendelőinket. Így elértük, hogy Ön a környezettudatosan fejlesztett korszerű technológiai - rendszerek és a magas minőségű kivitelezés révén, hosszútávon egészséges, színvonalas környezetben élhessen.

Szaktanácsadás

Vállaljuk, hogy az Ön felkérésére helyszíni technológiai és kivitelezési szaktanácsadást adunk. A helyesen, szakember segítségével megválasztott technológiák alkalmazása, és az átgondolt tervezés is költség megtakarítást jelenthet a korszerű technológiák későbbi, hatékony energia megtakarítása mellett.

Kérje időben személyes szaktanácsadásunkat még a kivitelezés megkezdése előtt.