Bővebben a télikertről...

Bővebben a télikertről...

A természet közelsége olyan élmény mely semmihez sem hasonlítható...


A télikert az egyik legvitatottabb építmény, amit házunkhoz építhetünk. Ennek oka az üvegházhatás. A télikert hívei azt mondják, hogy az üvegház remekül funkcionál, ha megfelelően van megépítve, miért ne lenne ez így a télikerttel is. Ellenzői szerint, ez igaz, de az üvegházat növényeknek építjük, és nem lakják emberek. Szerintem, mint mindenben középen van az igazság. Megfelelő árnyékolással, és speciális szellőztetéssel, jól használható, komfortos télikertet készíthetünk.

Bővebben az árnyékolásról...


Műanyagból készített télikertváz...

A télikert vázának anyaga lehet fa műanyag, vagy fém, igényeink szerint. Létezik hőhídmentes alumínium profil, speciálisan erre a célra kifejlesztve, amennyiben 4 évszakos kivitelt szeretne.

A télikert üvegezést akár háromrétegű üvegszerkezet felhasználásával is készíthetjük, a párakicsapódás veszélyének csökkentése, és a jobb téli hőszigetelés érdekében.


Fából készített télikert váz.


Alumíniumból készített télikert váz.

Üvegekről bővebben...

A télikert készítése részletes tervezést igényel, ahol figyelembe kell venni, a következőket:

Földrajzi elhelyezkedése - vízpart alföld, hegyvidék, uralkodó szélirány, évszakonként. Egyáltalán nem mindegy mekkora a hőingadozás, mennyi a napsütéses órák száma.

Tájolása - észak vagy dél. A télikert használhatósága a bent lévő hőmérséklet függvénye, amit többek között árnyékolással kell szabályozni.

Használata - az év mely szakaszában, mire kívánjuk használni. Nem mindegy, hogy az elemek lég és vízzáróak, vagy csak a széltől szeretnénk védeni magunkat.

A kérdésekre adott válaszok további kérdéseket vetnek fel, melyek után újabb kérdések merülnek fel. Nem lehet használható télikertet előre gyártott tervek alapján készíteni. Minden egyes télikert, egyedi tervezést igényel. Egy dolog azonban biztos. A világ számos pontján építettek hatalmas üvegházakat, vagy alakítottak át régi üvegezett ipari épületeket közösségi épületekké. Ezek használata során ugyanazokra a problémákra kell megoldást találni. mint a télikertek esetében. Ezek a válaszok készen vannak, csak alkalmazni kell őket.


Ezek kitűnően használhatók akár társadalmi összejövetelek lebonyolítására. Nem okoz gondot a túlmelegedés, vagy a pára.


A felhőkarcolók építésénél is nagy-mennyiségű üveget használnak a homlokzat borítására, problémák nélkül.

A télikertek építéséhez szükséges technológia megvan, csak használni kell. Társságunk megfelelő szakember gárdájának köszönhetően, felelősséggel vállalja az igényeinknek megfelelő télikert megépítését.

A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt...

Szeretnénk elkészíteni Önnek is, azt a kerti eszközt, melyben leginkább örömét leli.

Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére, amennyiben kérdése van, az árnyékoló előtetőkkel, pergolákkal, lugasokkal, esővédő féltetőkkel, kerti pavilonokkal, vagy a rózsakapukkal kapcsolatban.