Bővebben a rózsakapuról...

Árnyékoló Rózsakapu

Díszkertnek nevezünk minden kertet, melyben szórakozás, a természet élvezete végett szoktunk tartózkodni, és túlnyomó részt nem haszonnövényekkel van beültetve. Ha udvar választja el a kertet a háztól, és lugast készítettünk kerítés gyanánt, átjárást kell létrehoznunk rajta. Hogy az ágak ne lógjanak az átjáróba rózsakaput készíthetünk. Rózsakaput állítottak a parkok sétányára a futórózsák megtartására.

Ez szó szerint rózsakapu rózsa nélkül.

Ez az eredeti és egyedi darab hasított fa oszlopokból készült a megrendelő elképzelése szerint.

Diadalív szerű rózsakapu.

Célja a futórózsa megtámasztása, és a kert díszítése. Nem kell megvárni, hogy beszürküljön, festéssel azonnal megoldható az antik színhatás.

Mára a rózsa elveszítette kiemelt díszítő jellegét. Sokkal kevesebben ültetik, mint hajdanán, de a rózsakapu dicsősége töretlen. Önállóan vagy ovábbfejlesztve továbbra is a kertek dísze maradt

Rózsakapu a kerti út felett...

Nem kell megvárni, hogy a fa lefeketedjen, festékkel tökéletesen utánozni lehet az antik hatást. Hátra a két oszlop közé hintaágy került, mely kiegészítéssel kényelmesebb a tartózkodás a pergola alatt.

Rózsakapu öncélúan...

Szőlővel lesz befuttatva, ez adja majd az árnyékot. Ha kedvet kap valaki gyümölcsre, hát nem kel érte messzire mennie. Ott fog lógni a pergolán, csak el kell venni.

Rózsakapu evolúció...


Rózsakapu ülőkével és virágokkal díszítve. Kényelmes üldögélést biztosít, míg a gyerekek a kertben játszanak.


Rózsakapu mely már nem is kapu, hiszen nem vezet sehová. Viszont praktikus, mert a nővények ágai nem nőnek az ülőke fölé.


Rózsakapuból hintaágy. A megrendel őnek tetszett a rózsakapu, de nem volt elég hely a kertben egy funkció nélküli berendezési tárgynak.

A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt...

Szeretnénk elkészíteni Önnek is, azt a kerti eszközt, melyben leginkább örömét leli.

Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére, amennyiben kérdése van, az árnyékoló előtetőkkel, pergolákkal, lugasokkal, esővédő féltetőkkel, kerti pavilonokkal, vagy a rózsakapukkal kapcsolatban.