Bővebben a kerti bútorokról...

Kerti bútor, kényelem

A pihenőkertek, díszkertek építése, a régmúltban gyökerezik.

A többség számára a jövedelmi viszonyok határozták meg a társadalmi hovatartozását, a hovatartozás a szokásokat, a szokások pedig az életvitelt. Minden családi házhoz tartozott, kisebb nagyobb kert. A szegényebb családoknak az önellátás volt a legfontosabb erre rendezkedtek be. Konyhakertjükben megtermelték a család éves zöldség és gyümölcs szükségletét. Minden talpalatnyi helyet felástak, beültettek. Csak a gazdasági helységek megközelítéséhez szükséges utakat és az állattartáshoz szükséges udvarrészt hagyták műveletlenül.

A gazdagabb családok, nagyobb telekel rendelkeztek, gazdaságilag is tehetősebbek voltak, így megengedhették maguknak azt a luxust, hogy diszketeket, alakítsanak ki a lakóépület körül mely egyben a pihenést is szolgálta. A gazdasági épületeket, ólakat, magtárakat, a lakó épületektől lehető legtávolabbra helyezték el, a látvány, és a szagok miatt.

Az igazán jómódúak többhektáros parkokat hoztak létre, melyet különleges, sokszor egzotikus növényekkel ültettek be.

A mai átlagos házkörüli kert ezek ötvözete. Díszkert, melyben a parkokra jellemző tárgyak vannak. A díszcserjék és díszfák között pár gyümölcsöt termő bokor, és egy két gyümölcsfa is megtalálható. Funkcióját tekintve díszkert, ami pihenést szórakozást, kikacsolódást, szolgálja, egyben a családi, társasági összejövetelek helyszíne.

Néhány tárgyat szeretnék bemutatni, ami a fenti célokat szolgálja.

Elsődleges szempont, hogy tartózkodásunk helyszínét, minél kellemesebbé, kényelmesebbé tegyük. A központi részt ahol legtöbbet tartózkodunk, érdemes burkolni.

Ma már léteznek olyan fa tartalmú (VPC) és tulajdonságú anyagok, melyek az időjárásnak ellenállnak, hosszú ideig megőrzik mechanikai tulajdonságaikat, esztétikai megjelenésüket. Az ilyen anyagból épített eszközök, nem igényelnek karbantartást.

Ágyakat, ülőbútorokat, asztalt helyezhetünk ki, hogy a megszokott komfortról ne keljen lemondanunk.


Napellenzővel kombinált függőágy.


Árnyékolós hintaágy.

A kertben kényelmesen pihenhetünk, egy kényelmes hintaágyon, sőt még egy pohár bort is megihatunk az enyhet adó árnyékolós padon.

Sokféle dizájnnal készülnek ilyen és ehhez hasonló eszközök.

Ősszel, vagy tavasszal mikor az esték hűvösek, hangulatos szabadtűz mellet melegedhetünk. A szikrafogó megakadályozza, hogy bárkinek a ruháján maradandó emlék maradjon, elrontva az este hangulatát.

A fát is rendezetten tudjuk tárolni a közelben. Ez a fatároló a szabadtűzhelyeken történő főzésnél is használható. Ha kerekes típust választunk, könnyen áthelyezhetjük igényeink szerint.

 

 

 

                      

   

                          

    A kert távolabbi részében elhelyezhetjük a komposztálót, mely nem műanyagm förmedvény, hanem a kert hangulatához igazodó elegáns darab. 

 

     A virágtartó „hordó” is igazodik stílusában a kerthez. Virág helyett akár a gyerekek kerti játékait is tarthatjuk benne.

 

   Erre a „tőkegombára” akár rá is ülhetünk. A „Hét törpe ház” mellől elengedhetetlen. Mivel nincs támlája, nem túl kényelmes, de ötletes dísze a kertnek. Szalonna sütéshez megfelelő.

 

 

 

Tudásunkat az Ön igényeinek, kényelmének szolgálatába állítjuk...

Célul tűztük, hogy megrendelőinknek, az igényeiknek leginkább megfelelő kerti bútort készítsük el. Munkatársaink szívesen állnak az Ön rendelkezésére.

Egy utolsó apróság, aminek felnőtt és gyermek egyaránt örül: A madárcsicsergés.

A madárcsicsergésért, fizetnünk kell. Aki hallgatni szeretné nyáron az éneküket, ne feledkezzen meg etetni őket télen!