Kapcsolódó tartalom: Munkamódszer kádparaván

Behajtható

    A kétrészes kádparaván behajtható szárnyal, több szempont figyelembevételével készül. A kádparaván fix üvege akár a behajtható szárny szélességét is elérheti, és így a 130 cm is lehet a takart felület. Ezzel a kádparaván megoldással, a mellé épített berendezési tárgyakat, (cirkó, szekrény polc) is megvédjük a freccsenő víz okozta károktól. A kádparaván hajlítható szárnya a felhasznált vasalat típusának függvényében hajlítható kifelé, befelé, és ki-be irányba is, de a 180 fokot nem haladhatja meg.

 

Kérdésit a lenti kapcsolati címek bármelyikén felteheti, munkatársaim szívesen állnak rendelkezésére.

 

Kádparaván emelt padkához

Kádparaván emelt padkához Kádparaván emelt padkához

Ezt az egyedi kétrészes kádparavánt a fix üvegénél rögzítve egy padkára ültettük. Ilyen és ehhez hasonló tagolt szerkezeteket is el tudunk készíteni.

Kádparaván íves kávájú kádon

Kádparaván íves kávájú kádon

            Ennek a kádparavánnak az érdekessége, hogy a kád kávája amire ültettük, íves. Általában problémát okoz a fejtámasszal és más a kád síkjából kiemelkedő, illetve kifelé lejtő kávákra kádparavánt ültetni, úgy hogy a víz ne foglyon ki alatta. Törekszünk rá, hogy megoldjuk, és találjunk valamilyen működőképes megoldást.

            Figyelmet érdemel a kádparaván fölé épített szekrény is.

Kádparaván kétrészes színes üveggel

Kádparaván kétrészes színes üveggel

Bronz színű üvegből készült kádparaván, jól harmonizál a hasonló színű csempével. Elegáns dísze a fürdőszobának.

Kétrészes kádparaván, lekerekített üveggel

Kétrészes kádparaván, lekerekített üveggel Kétrészes kádparaván, lekerekített üveggel

Kértészes kádparaván melynek a felső sarka egyenletes rádiusszal le van kerekítve. Ez a paraván használaton kívül kifelé hajlítható, mivel a csaptól nem fért el a kádparaván nyílószárnya. Lehetett volna kissebre venni, de a megrendelő ragaszkodott a méretekhez, inkább ezt a megoldást választotta.

Kádparaván kétrészes ferde tetősíkba

Kádparaván kétrészes ferde tetősíkba

Nem csak a zuhanykabinokat és a zuhanyajtókat tudjuk ferde tetősíkba beépíteni, hanem a kádparavánt is. Sőt színes üvegből is készülhet a kádparaván, és akár nagyméretű savazott minta is elhelyezhető rajta. A mintákat kiválaszthatja ajánlott mintáink közül, de saját elképzekését is megtujuk valósítani. A képen látható kádparaván egyaránt nyílik kifelé és befelé, nagymértékben megkönnyitve a kád és a kádparaván mögötti részek tisztítását.

Kádparaván tolóajtós kivitelben

Kádparaván tolóajtós kivitelben Kádparaván tolóajtós kivitelben

A kádparaván is elkészíthető tolóajtósra. Több féle görgőssínt ajánlunk hozzá a képen az egyszerűbb látható, plafonra rögzítve. Ugyan ez a sín elhelyezhető a falfülke oldalai között is, de a zuhanyajtó nagyteherbírású sinjét is tudjuk használni kádparaván építése során. Ennél a kádparavánnál az egyik cé laz volt, hogy a bolylert minél inkább takarjuk, ezért használtunk savazott üveget a készítéséhez.