Kapcsolódó tartalom: Munkamódszer kádparaván

Nyílószárnyú

Nyílószárnyú

     Az egyrészes mozgatható szárnyú kádparavánt, többféle nyílásiránnyal készítjük. Nyílhat csak befelé, csak kifelé, és ki-be irányba egyaránt. Ezt a használt vasalat (zsanér) típusa határozza meg. Az üveg formavilága szinte bármi lehet, az egyszerű téglalaptól az íves sarkon át, a hullámokig bármi.

 

Kádparaván fal felé hajtható szárnnyal

Kádparaván fal felé hajtható szárnnyal

A kádat részben becsúsztatták az épített falfülkébe. Igy a visszahajtott kádparaván mögött kényelmesen elférnek a kád szélére helyezett fürdéshez, zuhanyozáshoz használatos kellékek. Visszahajtott állapotban, a kádparaván, nem osztja meg a fürdőszobát. 

Kádparaván kádvégre hajtható kivitelben

Kádparaván kádvégre hajtható kivitelben

Oszlopzsanérral készült kádparaván. Jól látató, hogy a behajtott kádparaván nem foglal helyet a vizuális térben, annak ellenére, hogy savazott üvegből készült. A savazott üveg előnye, hogy takarja a kádparaván használóját. Nem utolsó sorban a kádparavánra freccsenő víz okozta karikák is kevésbé látszanak rajta.

Egyrészes kádparaván lekerekített sarokkal

Egyrészes kádparaván lekerekített sarokkal

A kádparaván felső sarkát akár ívesen kerekítve is el tudjuk készíteni. Egyszerű letisztult fürdőszobába, jól védi a kád előtti teret a víztől ez a behajtható íves sarkú kádparaván.