Egyedi ötszögletű zuhanykabin

Egyedi ötszögletű zuhanykabin

Ötszögletű zuhanykabin tulajdonságai:

     - A zuhanykabn ajtó lehet egy vagy két szárnyú.

     - Valamilyen felső merevítés elngedhetelen az ötszögletű zuhanykabinok esetén.

     - az ajtó csak kifelé nyílhat.

Ötszögletű zuhanykabin, mintával

Ötszögletű zuhanykabin, mintával

Az ötszögletű zuhanykabinok leginkább szűk terekbe készülnek. Amikor nincs lehetőség a zuhanyajtó más módon történő nyitására, a négyzetes alapú zuhanykabin egyik sarkát levágjuk. Nem apró fürdőszobába került ez a zuhanykabin, hiszen teljes magasságában le tudtuk fényképezni, miután elkészült. Gránitból készített alacsony padka biztosítja, hogy még akkor se folyjon ki a víz, ha nem spórolósan használják zuhanyozás közben.

Ötszögletű harmonikaajtós zuhanykabin mini "fürdőszobában"

Ötszögletű harmonikaajtós zuhanykabin mini Ötszögletű harmonikaajtós zuhanykabin mini

A képen látható "fürdőszoba" akkora, mint ami a képen látszik. Ez idáig a legkisebb helyiség ahová zuhanykabint építettünk. Ráadásul milyen nagy zuhanykabint! A régi Austin Mini-t csúfolták azzal, hogy nagyobb belül, mint kívül. Hát itt is valami hasonló a helyzet. A használatra kész zuhanykabin mellett már nem fér el senki. Viszont használaton kívül, a zuhanykabin "ajtajait" össze lehet csukni, és a falra simulva, nem foglalnak helyet. Ezek az üvegek nem is ajtók, hanem zsanérra szerelt falak.

Ötszögletű zuhanykabin befelé nyíló ajtókkal.

Ötszögletű zuhanykabin befelé nyíló ajtókkal.

Ez a zuhanykabin a gyerekszobához tartozó fürdőszobába került. Abban volt speciális, hogy a megrendelő azt kérte minden ajtó befelé nyíljon, hogy a fürdőszoba olajozott fa padlójára ne csepegjen víz a zuhanykabin ajtajáról. Mindemellett figyelnünk kellett arra, hogy ha valaki rosszul lesz a belsejébe, az ajtót ki tudja nyitni a segítségnyújtó. Azt hiszem sikerült.