Négyzet alapú zuhanykabin

A négyzet alapú zuhanykabin jellemzője:

     - Közvetlenűl, a falra, vagy fix üveg közbeiktatásával van a zuhanykabin ajtó rögzítve.

     - Lehet egy vagy két ajtós kivitelű zuhanykabin.

     - A zuhanykabin ajtók nyílhatnak kifelé és kifelé vagy befelé egyaránt. Ennek előnye, hogy épített zuhanymedence setén, a használaton kívül vissza a fal mellé hajlított ajtók, nem foglalnak helyet a fürdőszobából.

    

Két ajtós, szögletes zuhanykabin

Két ajtós, szögletes zuhanykabin

 Kétajtós, négyrészes zuhanykabin. Az alacsonyan épített, padlóba süllyesztett zuhanytálcának köszönhetően, nagyon kényelmes bejárást biztosít, a zuhanykabin használójának. A felső összekötő keret megmerevíti a zuhanykabint, így az ajtók nyitásakor, csukásakor nem remeg a zuhanykabin. A barackvirág színű falakkal szépen harmonizál a nyúlánk zuhanykabin. Méltán dícséri a fürdőszoba tervezőjének ízlését.

Egy ajtós zuhanykabin ülőkével

Egy ajtós zuhanykabin ülőkével

Óvatosan kell bánni a lakásban a piros színnel, de úgy gondolom itt sikerült. A fixen beépített ülőke, kényelmes zuhanyzást biztosít, a zuhanykabinban. Sőt aki bizonytalanul áll a zuhanykabinban, felteheti az ülőkére a lábát, zuhanyozás közben. A zuhanykabin teljes szélességében nyitható ajtó, kényelmes ki-be járást biztosít a zuhanykabin használója számára. Az zuhanykabin ajtaja szabadon nyitható kifelé a falra.

Egy ajtós kétrészes zuhanykabin

Egy ajtós kétrészes zuhanykabin

Padlószintre engedett ajtajú zuhanykabin, ajtaja csak úgy nyitható megfelelően, ha "liftező" zsanérral van szerelve. Hagyományos zsanérok az ajtót nyitáskor mindvégig azonos szinten tartják, így az alsó vízzáró műanyag profil, állandóan súrlódik a padlón. Ezzel szemben a "liftezős" zsanérok, Kb.: 15 fokos nyitás után már 5 mm magasra emelik a zuhanykabin ajtaját a padló fölé. Így a vízszigetelés nem ér a padlóhoz a zuhanykabin ajtajának nyitásakor. Külön említést érdemel a zuhanykabinba jól elhelyezett folyóka, mely megfelelő lejtés esetén, biztonságos lefolyást biztosít a víznek.