Hotel, Szálloda, Fogadó

Vendéglátó helyek szívesen használják termékeinket, és kérnek fel bennümket javításokra karbantartásra, építésre.

Hotelek-fogadok / Székely Fogadó*** Tunyogmatolcs

      A Székely Fogadó Tunyogmatolcson egy családias hangulatú vendéglátó egység. Családi pihenésre, lakodalomi vagy más rendezvény megtartására, de akár útközbeni pihenésre is ajánlható. A vendégek között megtalálhatók a horgászok, vadászok, és kiküldetésben lévő üzletkötők is. Konyhája házias, berendezése elegáns, a kiszolgálás udvarias, a helységek tiszták. A tulajdonosok mindenre figyelnek, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és legközelebb is visszajöjjenek. 

      Feladatunk a vendégszobákhoz tartozó zuhanyzók javítása volt. A munkánkat úgy kellett végeznünk, hogy a fogadó midvégig üzemelt, és a vendégek pihenését szórakozását nem zavarhattuk. Fontos szempont volt, hogy egyszerre minél kevesebb szobát zárjunk le, a munkát a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el, olyan minőségben hogy legaább 20 évig ne keljen lezárással járó javítást végezni bennük.

      Az eredetileg beépített zománcozott lemez zuhanytálcák mellett lefolyt a víz a falra, ezért szigetelni kellett. A lemeztálcák kibontása után szembesültünk, azzal, hogy a zuhanytálcák alatt nem volt elkészítve az aljzatbeton A hangszigetelő üveggyapotra helyezett párazáró fóliára téglákat raktak, erre közvetlenül ráöntötték a könnyűbetont, amibe belenyomták a zuhanytálcát. A lapostetők szigeteléséhez ajánlott bitumenlemezzel próbálták a födémet szigetelni az esetleges réseken lefolyó víz ellen. Ez nem igazán sikerült, mert a bitumenlemezt csak a gravitáció tartotta a falhoz. Ez idővel eldeformálódott, így a víz szabadon lefolyt a falon, és áztatta a födémet. A könnyűbeton és az épített zuhanytálcaszegély eltávolítása után, megigazítottuk a bitumenlemezt, és elkészítettük a hiányzó aljzatbetont.  Visszabontottuk az alsó sor falcsempét, és megfelelően szigeteltük a fal és az aljzat találkozásánál a negatív sarkot. Visszapótoltuk a falcsempét, és kifugáztuk a hézagokat. A legjobb megoldás az volt, hogy új műmárvány zuhanytálcákat építettünk vissza a régi lemezzuhanytálca helyett. Az ugyanis nem alkalmas hosszútávon a nagy igénybevétel esetén a megfelelő vízszigetelésre. A beépített zuhanytálcákra zuhyankabint szereltünk. 

 

       Kattintson ide, hogy a Székely Fogadó honlapját megtekinhesse!

     Kattintson a képekre, hogy nagyobb méretben láthassa azokat!